Meny
 

Tips til turmat!

bål

Man må ikke reise bort for å kose seg ute i frisk luft. Ta med barna ut i skogen eller nærområdet og putt noe godt i sekken – maten smaker ekstra godt når man spiser ute. 

Pinnebrød

4 personer

• 4 dl hvetemel  • 0,5 ts salt  • 2 ts sukker  • 2 ts bakepulver  • 0,75 dl soyaolje  • ca 1,5 dl vann

 

Bland sammen hvetemel, salt, sukker og bakepulver.

Tilsett olje og vann og rør det hele sammen til en glatt deig. Ha i litt mer mel hvis deigen blir veldig klissete.

Bruk en eggepensel og pensle litt olje rundt deigen slik at den ikke klistrer seg til emballasjen.

Legg deigen i en brødpose eller i en plastboks med lokk.

Spikk pinner. Dra deigen ut i avlange biter og snurr deigen rundt pinnene.

Stek pinnebrødet over glørne på bålet. Snu pinnene ofte, slik at brødet ikke blir brent.

Et lite tips! Ønsker du et mer mettende måltid trer du en pølse på pinnen først og deretter deigen rundt pølsa. Vips, så har du pølse med brød!

 

Flere oppskrifter på matprat.no

 

Varm sandwich med tomat, avokado og ost

Pr pers trenger du: 2 skiver grovt brød  • 1 stk plommetomat eller klasetomat  • 0,5 stk avokado  • gulost i skiver

 

Smør begge brødskivene med litt smør eller majones hvis ønskelig. Skjær tomat og avokado i skiver.

Legg skivene på den ene brødskiven og topp med noen gode osteskiver. Krydre gjerne med ditt favorittkrydder. Legg den andre brødskiven på toppen og stek sandwichen i et toastjern for grill til brødet er gyllent og osten har smeltet. Alternativt, pakk sandwichen inn i folie og legg på glørne.

 

Marinerte kyllinglår med maiskolber og bakt potet

4 personer

• 4 stk marinerte kyllinglår  • 4 stk poteter  • 110 g smør  • 3 ss finhakket persille  • 4 stk maiskolber

 

Grillede maiskolber er kjempegodt, og sammen med kyllinglår er dette en populær rett hos barna. Med bakte poteter blir dette en god og mettende middag.

Potetene kan det være lurt og koke i ca. 10-15 min før du reiser hjemmefra.

Pakk potetene deretter inn i aluminiumsfolie og bak dem møre på grillen, evt legg de i glørne. Grill eller stek kyllinglårene i ca. 10-12 min. på hver side.

Finhakk persille og rør sammen med smør (100 gram).

Pakk maiskolber og smør (ca 2 ss) i aluminiumsfolie og grill eller stek dem i ca. i 10 min.

 

Alle orker dessert!

Banan med sjokolade

Pr person trenger du: 1 banan og 4-5 sjokoladebiter.

Skjær et snitt på den ene siden i bananen og stapp  sjokoladebitene ned i bananen. Pakk bananen inn i folile og legg på glørne. Grilles i ca 10 min til sjokoladen har smeltet.

 

Epler i folie

Del eplet i 2 og skjær ut kjærnen. Skjær i båter og strø på sukker og kanel. Pakk inn i folie med en liten smørklatt og gjerne noen rosiner og hakkede mandler. Legg pakkene i glørne i ca 10 min til eplene er møre.

 

 Lag din egen fruktnøtt!

Hakk ulike typer nøtter og spre de på en bakepapir med rosiner. Smelt mørk sjokolade med 70% kakaoinnhold og hell jevnt over hakkede nøtter og rosiner. La blandingen stivne før du deler den opp. Litt ekstra energi til turen!

 

Oppskriftene er hentet fra meny.no

 

Kjekt å ha med i sekken!

 

Sitteunderlag pr stk 149,90 Kid 

Primus 0,75 liter 319,- og Tallerkenboks 129,- G-sport 

Grillspyd 69,50 Jernia 

Stekepanne 249,- og Kaffekjele 349,- Sport1

Sist endret - 15 august 2018

Relaterte butikker

meny_butikkside
Jessheim footer Retargeting