Meny
 

Åpningstider

Hverdager 10-21

Lørdager 10-19

Kontakt

32 22 96 63 Send e-post

Etasjeplan

Plan 0

Hos Mester Grønn finner du et stort utvalg av friske blomster og planter for enhver anledning. På vårt bugnende blomstertorg har vi lekre håndlagde buketter og et stort utvalg av sesongens avskårne blomster. La deg også inspirere av vårt store utvalg blomstrende potteplanter, grønne planter, potter, vaser og sesongens trendy tilbehør.

Plukk dine favorittblomster og sett dem sammen selv hjemme, eller la oss binde en flott bukett for deg. Vi utfører alt av blomsterbinderi til hverdag og fest, sorg og glede. Ønsker du å bestille blomster for levering til noen du er glad i eller til deg selv, så gjør du det enkelt i nettbutikken vår www.mestergronn.no, eller ved å kontakte en av våre ansatte i butikken.


Velkommen til en hyggelig handel hos Mester Grønn - Vi skaper glede i alle hjem!

Butikkategori:

Tips om stell av orkideér!

 

Dette kjerringrådet tar livet av orkidéen din
–Noen kjerringråd er gode, andre er utdaterte, og det rådet som sier at orkidéer kun trenger et eggeglass med vann i uka er helt feil, sier Kari Brekke, gartner hos Mester Grønn. Hun opplever at mange synes det er vanskelig å vite hvordan man skal behandle eksotiske orkidéer.

 

Gjennomskylles ukentlig
–Det er ingen heksekunst å få orkidéer til å trives. De skal vannes et par ganger i uken med lunkent vann. Men i stedet for å vanne på tradisjonelt vis ved å helle vann i potten, så skal orkidéens røtter gjennomskylles, forklarer Brekke. Det går også an å dyppe røttene ned i en bøtte med lunkent vann og la planten stå i 5- 10 minutter for å bli skikkelig gjennomvåt. Men husk at den hater å bli stående med røttene i vann. Vanskeligere er det altså ikke.

 

Mye lys og mye varme
Plasserer du orkidéen slik at den får mye lys fra vinduet, uten å stå i direkte sollys, er mye av jobben allerede gjort. Den trives også best når det er godt og varmt, helst mellom 18–24 grader. Sper du på med gartnerens vanningstips, så har du en sikker oppskrift på hvordan du skal behandle den vakre planten.

 

Fire vanningstips som får orkidéer til å stortrives:

  • Orkidéer skal ha en skikkelig gjennomvanning et par ganger i uken.
  • Bruk lunkent vann. Orkidéer er vant til tropiske temperaturer.
  • La aldri røttene bli stående i vann.
  • Bruk gjerne en sprayflaske til å dusje orkidéen et par ganger i uka.

     

  

Jessheim footer Retargeting