Meny
 

Inspirasjon til årets julepynt

Julepynt på et bord

Kom i julestemning sammen med oss! Vi byr på inspirasjon og viser blant annet hvordan du kan lage din egen mini-drømmehage og hvordan du kan pynte med spiselig julepynt. 

Pynt med pepperkaker

Endelig er det tid for å spise sprø og deilige pepperkaker igjen, men har du tenkt over at godsakene kan brukes til mer enn som så? Pepperkakene egner seg også som pynt på juletreet eller som hengende julepynt i kjøkkenvinduet.

 

SLIK GJØR DU:

Start med å velge hvilke motiv du vil ha blant pepperkakeformene dine. Til forskjell fra pepperkakene som skal spises, er det viktig å tenke på at formen bør være litt stor, slik at kakene synes der de henger.

 

Det er viktig at du lager et hull i toppen av motivet før du setter pepperkakene til steking. Prøver du å lage hullet etter de er ferdig stekt, er risikoen stor for at de knekker alle og enhver. Lag hullet litt større enn du tror er nødvendig ettersom hullet krymper litt under steking. Sett pepperkakene til kjøling og dekorer til du er fornøyd. Tre deretter et fint bånd gjennom hullet og heng julepynten opp.

Ta naturen med inn

Mose, kongler og vintergrønt kan trylles til de vakreste dekorasjoner. Heldigvis finnes det også små, fine lyslenker i ulike lengder og utforminger som kan tilføre en liten dose magi.

 

Ved hjelp av fin mose, blomster, noen nøtter eller kongler og en lyslenke, kan du lage din helt private drømmehage i miniatyr.

 

Du trenger et fat som tåler fukt eller en stor krukke med vid hals (så du får hendene nedi). Legg mose, en fin stein og litt pynt som et lite landskap i bunnen.

 

Hvis du vil, kan du også legge oppi en tynn og delikat lyslenke i landskapet.

 

Dersom du har laget minihagen på et fat, kan du sette et lokk eller en glasskuppel over. Da vil landskapet ditt bli et lite økosystem i seg selv som ikke trenger nytt vann. Dersom minihagen din står i friluft, er det lurt å jevnlig spraye vann på slik at mosen holder seg grønn og fin.

 

Lyst til å lage hjemmelagde julegaver i år? Vi gir deg tipsene du trenger. 

 

Hjemmelagde julekuler

 

 

 

Vet du hvordan du får tak i unike julekuler helt etter dine egne spesifikasjoner? Du lager dem selv.  

Du trenger: 

  • Garn
  • Isoporkule
  • Tråd
  • Knappenåler

Slik gjør du:

 

 1. Lag en liten knute ytterst på garnet. Fest knuten til isoporkulen med en knappenål, slik at garnet ikke løsner underveis. Pass på at knappenålen sitter godt.

 

2. Nøst garnet rundt isoporkula til hele kula er dekket med garn. Et tips er å male kula i samme farge som garnet, så slipper du å være så nøye med garnet. 

 

3. Når du er fornøyd, klipper du garner og slår en knute ytterst på tråden. Denne fester du til isoporkula med en knappenål. 

 

4. Legg den på et fat eller fest en tråd øverst og heng den blant alle de andre julekulene på juletreet.

JULEDEKORASJONER PÅ 1-2-3

Finn frem ekstra store kongler, glitterspray og ståltråd. Spray glitterstøvet på konglene og heng de opp med ståltråd så har du hjemmelaget glitrende julepynt. 

 

Årets juledekorasjon

 

 

Fra Kähler 

Dekorer stuen med disse elegante lysestakene fra Hammershøi. De små lysestakene fra Kähler har en uhøytidelig og stilren look. Bruk dem alene eller sammen med de øvrige Hammershøi-lysestakene til å skape stemning og varme i julestria. 

 

Fra Holmegaard 

Designerne av Holmegaards julekolleksjon har latt seg inspirere av naturens former, og til julen 2019 er mistelteinen med de vakre bladene og de bugnende bærene i sentrum.

 

I tråd med tidens fargetrend er den grafiske dekorasjonen utført i rødt og gull med matchende røde silkesnorer til oppheng på treet, i vinduet og kanskje midt i døren som en designlekker invitasjon til mistelteinmagi anno 2019.

 

Fra Rosendahl

Å lette på lokket til esken med julepynt er som å åpne et smykkeskrin. Her skjuler det seg ofte et ekstravagant virvar av gull, sølv og glitter, og selv tilhengere av minimalistisk innredning lar seg friste når julepynten har grafisk stil og moderne formspråk.

 

Designet hyller iscenesettelsen av det moderne julehjemmet med sofistikerte metallornamenter i forskjellige former.

 

 

Bilder fra Holmegaard, Rosendahl og Kähler. Vi tar forbehold om varierende vareutvalg og utsolgte varer.

Vi har alt du trenger til jul! Sjekk våre åpningstider her.

Sist endret - 20 oktober 2019
Jessheim footer Retargeting