Slik arrangerer du nyttårsfest uten å slite deg ut

Hvit figur med sort tekst: Let 2022 begin. Hvitt underlag og lysegrå bakgrunn.
Kurvfest. Bord med rød duk og flere retter. Hender som sender skåler med mat mellom seg.
Kurvfest er sosialt og kan spare deg for stress.

Har du invitert en stor gjeng til nyttårsfeiring og kjenner svetten piple bare ved tanken? Fortvil ikke – her får du løsningene.

Etter flere dager med julefeiring og romjulstradisjoner sniker det nye året seg plutselig på. Men selv om magen er full av julemat og skjorta har blitt strøket utallige ganger den siste uka, er forventningene til den store nyttårsfesten alltid høye. Derfor er det ikke utenkelig at verten for nyttårsfesten føler på et stort press. Ansvaret for å sette den riktige stemningen inn i det nye året kan nemlig få selv den mest rutinerte festplanleggeren til å sette kalkunen i halsen.

Men ikke la deg overvelde! Det finnes nemlig mange smarte løsninger som kan gjøre jobben mer overkommelig. Vi har samlet noen av dem her, i håp om å gi deg en festlig og harmonisk inngang i det nye året.

Matlaging for mengden

God mat er et naturlig høydepunkt i ethvert nyttårsselskap. Å lage mat til mange kan naturlig nok virke litt skremmende ­– men om du puster med magen og planlegger godt, kan matlagingen bli fullstendig stressfri.

Se eksempler på smakfullt tilbehør til kalkunen!

Kurvfest – samarbeid om festmiddagen

En sosial og hyggelig vri på nyttårsmiddagen kan være å invitere gjestene på kurvfest. Da tar hver gjest med seg en rett eller to og så setter dere alt på bordet og deler det. Kanskje noen andre kan lage middag, mens du baker noe eller serverer en deilig dessert?

Du som vert kan ta ansvar for at det blir variasjon i maten, enten ved å lage en liste over hva som skal tas med eller se til at ikke folk tar med seg det samme. Litt av poenget er at du lettere kan velge hvor mye tid du skal legge i matlagingen. I tillegg får dere gjerne et mer variert og fargerikt middagsbord når alle bidrar med sine matretter.

plante og skje på et fat