Slik får du ren terrasse på 1-2-3!

Hos Jernia hjelper de deg med terrassevasken!
Foto: jernia.no

No image format Selected

Å VASKE TERRASSE ER FORT GJORT- OG PERFEKT PÅ EN REGNVÆRSDAG!

Så fort termostaten viser rødt istedenfor blått er vi raske med å flytte mer av tilværelsen ut. Og terrassen blir en naturlig forlengelse av stua. Med enkelt vedlikehold kan du få en fin terrasse som du kan nyte lenge.


Som med så mye annet er jevnlig rengjøring essensielt for godt vedlikehold og lang levetid. Det samme gjelder terrassen. Etter flere vintermåneder er det på tide å sjekke tingenes tilstand- eller snarere terrassens tilstand. Som oftest kan du få terrassen i tipp-topp stand med en grundig vask. Og å vaske terrassen – det er ganske fort gjort!

Vaske terrasse

Det aller første du bør gjøre hente er en god kost med skaft. Rydd unna møbler, grill og andre gjenstander som står på terrassen slik at du kommer godt til overalt. Fei over terrassen slik at du får bort løv og bøss.

Tips: Sjekk værmeldingen og håp på regnvær. Regnvær er nemlig perfekt vaskevær! Regnet hjelper til med å løsne smuss fra overflaten og forhindrer at terrassesåpe tørker i treverket.

Sørg for at du bruker riktig såpe for den årlige terrassevasken. Bruk en såpe som er sterk nok til å fjerne sopp og alger, men skånsom nok til å bevare terrassebeisen. Skal du rense terrassen for beis fordi du har planer om å beise terrassen på nytt bør du lese dette.

Dette trenger du når du skal vaske terrasse:

  • Såpe til terrassevask
  • Stor bøtte
  • Trykksprøyte
  • Solide vaskehansker som tåler kjemikalier
  • Vaskekost
  • Vernebriller
  • Gummistøvler
VASK TERRASSEN EN REGNVÆRSDAG: Jevnlig tilførsel av vann hjelper deg når du skal få løs smuss fra terrassebordene. Bruk enten en stor bøtte med vann eller vent til en regnværsdag. Foto: Jordan
VASKE TERRASSE MED HØYTRYKKSPYLER: Skal du vaske terrasse med høytrykkspyler bør du bruke en terrassevasker som behandler treverket skånsomt. Foto: AVA

Slik vasker du terrasse:

Bruke en lavtrykksprøyte til å påføre vaskemiddelet. Les bruksanvisningen nøye da hver produsent oppgir blandingsforhold, fremgangsmåte og virketid. Følg anvisningen nøye for best mulig resultat. Men uavhengig av produsent er det viktig at vaskemiddelet ikke tørker på treverket. Tilfør derfor fuktighet i form av vann eller mer såpeblanding dersom det er fare for at det tørker ut mens du venter på at virketiden skal løpe ut.

Når såpeblandingen har fått virke, er det på tide å ta skrubben fatt. Bruk en vaskekost med en bust som ikke er for hard mot treverket. Vask godt i langsmed terrassebordene.

Tips: Ha en stor bøtte med vann tilgjengelig slik at du kan skylle vaskekosten underveis. Vannet vil gjøre at det går enda raskere å skrubbe terrassen ren.

Bruk rikelig med vann når du skal skylle av såpen. Skyll helt til det ikke skummer lenger slik at du er sikker på at terrassen er helt fri for såperester. Såperester kan nemlig danne skjolder når det tørker i treverket. Hageslangen gjør susen her.

Vaske terrasse med høytrykkspyler

Om du er heldig å ha en høytrykkspyler tilgjengelig kan også denne brukes til den årlige vasken av terrassen. Men skal du bruke høytrykkspyler til å vaske terrassen bør du bruke en terrassevasker. Treverk trenger skånsom behandling og terrassevasker til høytrykkspyler sørger for skånsom vask av terrassen uten hard, direkte stråle. Du bør også bruke produsentens såpe som inneholder stoffer som bidrar med å smøre høytrykkspylerens deler og pakninger. Da tar du vare på både terrassen og høytrykkspyleren i en og samme sleng.

Nyt terrassen

Og når den årlige terrassevasken er unnagjort er det i grunn bare å nyte den resten av sesongen, med god samvittighet. I ny og ned kan det være lurt å koste den fri for støv og pollen, men du har uansett gjort en god innsats for å ta vare på terrassen- og gitt den litt lenger levetid.

Kilde: Jernia

Tekst, bilder og inspirasjon
Jernia

Aktuelle merkevarer

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00