Oppskriften på det perfekte juleselskap
Klar for å prøve noe nytt til julematen?
Rødkålsalat med klementin
Rødkålsalat er det perfekte tilbehør til julemat som kalkun, ribbe og nøttestek. Prøv vår rødkålsalat med klementin, som gjestene vil elske.
Ingredienser (4 porsjoner)
- 0,5 stk Rødkål
- 4 stk Klementiner
- 60 gram Gresskarkjerner
- 2 stk Gulrøtter
- 1 pose Ruccula
Dressing
- 2 ts Dijonsennep
- 10 stk Bringebær
- 2 ss Hvitvinseddik
- 1 dl Olivenolje
- 1 klype Salt og pepper
Slik gjør du
Trinn 1
Lag dressing: Bland sammen eddik og sennep, og spe på med olje. Mos inn bringebær grovt i dressingen. Smak til med salt og pepper.
Trinn 2
Rist gresskarkjerner på brett i ovnen (180 grader) til de er lett gylne.
Trinn 3
Skjær rødkål i tynne strimler. Skrell gulrot og skjær i strimler med en ostehøvel. Skjær skallet av klementinene og skjær ut fileter (unngå å få med skinn og den hvite kanten).
Trinn 4
Legg ruccola i en bolle med rødkål. Vend inn dressingen og bland lett. Bland inn gulrot og klementin. Strø over gresskarkjerner og server.
Hva med noe friskt i glasset?
Lag en mocktail med tranebær og ingefærøl til julefesten. En mocktail er en alkoholfri cocktail som kan nytes av alle. Denne drinken er enkel å lage og kan være en herlig start på juleselskapet.
Mocktail med tranebær
og ingefærøl
Ingredienser (8 glass)
- 0.5 l Tranebærjuice
- 0.5 l Eplejuice
- 0.5 l Appelsinjuice
- 0.5 l Ingefærøl
- 1 neve isbiter
- 1 stk appelsin
Slik gjør du:
Trinn 1
Bland væsken i en karaffel. Kutt appelsin i 8 skiver.
Trinn 2
Ha isbiter i 8 glass. Hell over drinken og topp med skiver av appelsin.
Oppskrifter og bilder fra Rema 1000
Hva med å lage hjemmelaget konfektkuler av sjokolade og kokos? Konfekt hører julen til og det er noe spesielt med dem man lager selv. Legg bountybollene på fine glass, så har du spiselige gaver som både ser flotte ut og smaker godt.
Bountyboller
Oppskriften gir ca. 50 kuler.
Ingredienser
- 50 gr smør
- 0,5 dl sirup
- 0,5 dl melis
- 2 dl kremfløte
- 200 gr kokosmasse
- 200 gr kokesjokolade
Slik gjør du
1. Bland alt unntatt kokosmassen og sjokoladen i en kjele og la det koke i 5-10 min. til massen begynner å bli seig. Tilsett så kokosmassen.
2. Avkjøl massen i kjøleskapet og trill deretter ut små boller og legg på bakepapir. Oppskriften gir ca. 50 kuler. Settes kaldt i minst en time.
3. Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp bollene i sjokoladen. Dypp eller rull i ekstra kokos utenpå bollene om du ønsker det.
Tips! Bruk tannpirker, grillpinner eller spisepinner når du skal dryppe bollene i sjokolade for å unngå sjokoladesøl.
4. Avkjøles på bakepapir. Oppbevares kaldt.
TIPS!
Skyll hendene i vann når du skal trille kulene for å unngå kliss.
Oppskrift og bilder fra meny.no
Aktuelle tilbud
-
Gjelder 18. november – 24. november
-
Gjelder 18. november – 24. november
-
-30% på Jif julevask
Meny -
Gjelder 18. november – 24. november
-
Gjelder 18. november – 1. desember