Oppskriften på det perfekte juleselskap

Rødkålsalat med klementin // Bilde og oppskrift fra rema.no
Mocktail med tranebær og ingefærøl // Bilde og oppskrift fra rema.no

Klar for å prøve noe nytt til julematen?

Rødkålsalat med klementin

Rødkålsalat er det perfekte tilbehør til julemat som kalkun, ribbe og nøttestek. Prøv vår rødkålsalat med klementin, som gjestene vil elske.

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 0,5 stk Rødkål
  • 4 stk Klementiner
  • 60 gram Gresskarkjerner
  • 2 stk Gulrøtter
  • 1 pose Ruccula

Dressing

  • 2 ts Dijonsennep
  • 10 stk Bringebær
  • 2 ss Hvitvinseddik
  • 1 dl Olivenolje
  • 1 klype Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Lag dressing: Bland sammen eddik og sennep, og spe på med olje. Mos inn bringebær grovt i dressingen. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Rist gresskarkjerner på brett i ovnen (180 grader) til de er lett gylne.

Trinn 3

Skjær rødkål i tynne strimler. Skrell gulrot og skjær i strimler med en ostehøvel. Skjær skallet av klementinene og skjær ut fileter (unngå å få med skinn og den hvite kanten).

Trinn 4

Legg ruccola i en bolle med rødkål. Vend inn dressingen og bland lett. Bland inn gulrot og klementin. Strø over gresskarkjerner og server.

Hva med noe friskt i glasset?

Lag en mocktail med tranebær og ingefærøl til julefesten. En mocktail er en alkoholfri cocktail som kan nytes av alle. Denne drinken er enkel å lage og kan være en herlig start på juleselskapet.

Mocktail med tranebær

og ingefærøl

Ingredienser (8 glass)

  • 0.5 l Tranebærjuice
  • 0.5 l Eplejuice
  • 0.5 l Appelsinjuice
  • 0.5 l Ingefærøl
  • 1 neve isbiter
  • 1 stk appelsin

Slik gjør du:

Trinn 1

Bland væsken i en karaffel. Kutt appelsin i 8 skiver.

Trinn 2

Ha isbiter i 8 glass. Hell over drinken og topp med skiver av appelsin.

Meny kan friste med mange lekre oppskrifter // Bilder og oppskrift fra meny.no

Hva med å lage hjemmelaget konfektkuler av sjokolade og kokos? Konfekt hører julen til og det er noe spesielt med dem man lager selv. Legg bountybollene på fine glass, så har du spiselige gaver som både ser flotte ut og smaker godt.

Bountyboller

Oppskriften gir ca. 50 kuler.

Ingredienser

  • 50 gr smør
  • 0,5 dl sirup
  • 0,5 dl melis
  • 2 dl kremfløte
  • 200 gr kokosmasse
  • 200 gr kokesjokolade

Slik gjør du

1. Bland alt unntatt kokosmassen og sjokoladen i en kjele og la det koke i 5-10 min. til massen begynner å bli seig. Tilsett så kokosmassen.

2. Avkjøl massen i kjøleskapet og trill deretter ut små boller og legg på bakepapir. Oppskriften gir ca. 50 kuler. Settes kaldt i minst en time.

3. Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp bollene i sjokoladen. Dypp eller rull i ekstra kokos utenpå bollene om du ønsker det.

Tips! Bruk tannpirker, grillpinner eller spisepinner når du skal dryppe bollene i sjokolade for å unngå sjokoladesøl.

4. Avkjøles på bakepapir. Oppbevares kaldt.

TIPS!

Skyll hendene i vann når du skal trille kulene for å unngå kliss.

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 09:00 - 21:00
Åpent i dag 08:00 - 21:00